Färsfyllda paprikor

Färsfyllda paprikor

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 portioner
Det blir bäst om du ugnsbakar paprikorna innan du fyller dem. Rostade tomater är gott att servera till.
Fler recept på:
Basilika, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 st mellanstora gula eller orange paprikor
    2. 1 1/2 msk olivolja
    3. 1 st gul lök
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 500 g blandfärs
    6. 10 st körsbärstomater i blandade färger
    7. 1/2 dl ajvar relish
    8. 2 msk finhackad basilika
    9. 30 g rucola, grovt hackad
  1. Topping

    1. 1 dl riven parmesanost
  2. Servering

    1. rostade körsbärstomater
    2. riven parmesanost
    3. feferoni
    4. ev kokt pasta

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skölj paprikorna, skär av locket och kärna ur. Lägg lock och paprikor i en ugnsform, häll över lite olivolja, stek mitt i ugnen 18–20 minuter.

    3. 3.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök blankt i lite matfett. Tillsätt mer matfett och färsen och bryn färsen smulig.

    4. 4.

      Halvera tomaterna och tillsätt till färsen tillsammans med ajvar relish. Hacka basilika och rucola och vänd ner i färsblandningen.

    5. 5.

      Fyll paprikorna med så mycket färsblandning som får plats. Färs som är över kan du lägg runt paprikorna. Strö över riven ost. Sätt på locket. Gratinera ca 10 minuter. Servera paprikorna med rostade tomater, feferoni och ev kokt pasta.

Fler recept på:
Basilika, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?