Färsfylld squash

Färsfylld squash

Av: / Foto: Katja Kristoferson, Ulrika Pousette
20 min
2 personer
En lättlagad rätt som du, om du vill, kan krydda nästan hur du vill – receptet nedan är bara en start.
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Tomater, Vitlök, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 200 g nöt- eller lammfärs
    3. ½ st gul lök, fnhackad
    4. 1 st vitlöksklyfa, fnhackad
    5. 4 st soltorkade tomater, strimlade
    6. 10 st svarta oliver, skivade
    7. 2 msk hackad färsk basilika
    8. 1 dl riven lagrad ost
    9. 2 msk ströbröd
    10. salt och peppar
    11. 1 g rön eller gul squash, ca 400 g
    12. ½ dl varm buljong
  1. Tillbehör

    1. sallad, t ex små rödbetsblad
    2. små tomater

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med

    2. 2.

      lök, vitlök, tomater, oliver, basilika, ost, ströbröd, salt och peppar.

    3. 3.

      Dela squashen på längden och gröp ur den så att cirka 1 cm av kanten återstår. Hacka inkråmet och blanda med färsen.

    4. 4.

      Lägg squashhalvorna i en smord ugnsform. Strö över ½ tsk salt. Fyll halvorna med färsen.

    5. 5.

      Häll buljongen vid sidan om squashen i formen och gratinera i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

Fler recept på:
Sallad, Basilika, Tomater, Vitlök, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?