Beredning: Dela auberginerna på längden. Strö rikligt med salt över snittytorna. Ställ åt sidan.
Bryn färsen i lite rapsolja i en stekpanna och mosa den smulig med en gaffel. Krydda med paprika och chilipulver. Blanda ner finhackad lök och vitlök. Fräs någon minut under omrörning.
Häll på buljong och tomatjuice, låt koka i 5–8 min. Koka inte bort all vätska.
Rosta cashewnötterna i torr panna och hacka dem sedan grovt.
Klappa bort salt och vatten från auberginerna med hushållspapper. Stek dem sedan på svag till medelstark värme i ca 7 min.
Gröp ur auberginerna men spara ca 1 cm ut till skalet. Finhacka aubergineköttet och blanda ner i färsen. Smaka av färsen med citronskal, salt och peppar.
Lägg auberginehalvorna i en eldfast form och fördela färsen i skalen. Strö smulad fetaost över. Lägg en chilihalva på varje aubergine. Toppa med rostade nötter och ringla honung över. Ställ in i 200° varm ugn och tillaga i ca 20 min.