Färsbiffar med fetaost, soltorkade tomater & tzatsizi

Färsbiffar med fetaost, soltorkade tomater & tzatsizi

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Färsbiffar

    1. 500 gr Nötfärs
    2. 2 msk oxfond
    3. 1/2 pkt fetaost
    4. Soltorkade tomater (skivade)
    5. 1 st riven gul lök
    6. Salt
    7. Peppar
    8. Oregano
  2. Tzatziki

    1. 2 dl grekisk yoghurt
    2. 1 st gurka
    3. 2 klyftor vitlök
    4. Salt
    5. Peppar
    6. Olivolja
    7. En skvätt honung
  3. Klyftpotatis

    1. Valfri potatis
    2. Olivolja
    3. Flingsalt
    4. Oregano/timjan

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

    2. 2.

      Riv gurkan till tzatzikin och krama sedan ur vattnet ur den och lägg den i en sil. Salta över gurkan och låt den stå så i cirka 30 minuter så saltet torkar in och vattnet rinner av.

    3. 3.

      Skala potatisen och lägg i en bunke tillsammans med olja och valfria kryddor, blanda så det fördelas jämt.

    4. 4.

      Lägg potatisen på ugnsplåt eller i ugnsform och sätt in i ugnen så fort som ugnen börjar bli varm. Vi satte in våra på 175 grader, alltså innan ugnen var 220 grader. Vi hade inne vår potatis i 35 minuter, kolla och testa er fram till vad ni tycker bli lagom. Se till att röra runt lite ibland så inte potatisen bränner sig fast.

    5. 5.

      Blanda alla ingredienser till färsbiffarna, rulla sedan små biffar.

    6. 6.

      Blanda sedan ingredienserna till tzatzikin. Smaka av med salt, peppar och vitlök.

    7. 7.

      När det är cirka 10-15 minuter kvar på potatisen kan du börja steka biffarna. Se till att få ett bra stekyta på varje sida, sänk sedan värmen och stek på medelhögvärme för att få dom genomstekta.

    8. 8.

      Servera med en sallad till

Är innehållet i detta recept olämpligt?