Färsbiffar med fetaost, soltorkade tomater och tsatsiki

Färsbiffar med fetaost, soltorkade tomater och tsatsiki

Av:
4
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser färsbiffar

    1. 500 Gr Köttfärs
    2. 2 Msk Oxfond
    3. Salt
    4. Peppar
    5. Oregano
    6. 1/2 Paket smulad fetaost
    7. Soltorkade tomater, små bitar
    8. 1 Riven/hackad gul lök
  2. Tzatziki

    1. 2 Dl Turkisk yoghurt
    2. 1 Gurka
    3. 2 Vitlöksklyftor
    4. Salt
    5. Peppar
    6. 1 Msk Olivolja
  3. Potatisklyftor

    1. Potatis
    2. Salt
    3. Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220 grader

    2. 2.

      Riv gurkan, krama sedan ur vattnet ur den och lägg den i en sil. Salta över gurkan så det hinner torka in och vattnet rinna ut.

    3. 3.

      Skär upp potatisen och lägg i en bunke tillsammans med olivoljan och kryddor, blanda sedan runt så det blir jämnt fördelat.

    4. 4.

      Lägg potatisen på en ugnsplåt och sätt in i ungen i ca 30 minuter.

    5. 5.

      Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och rulla sedan små bollar av det

    6. 6.

      Blanda alla ingredienser till tzatziki. Smaka av med salt, peppar och oregano

    7. 7.

      När det är ca 10-15 min kvar på potatisen så kan du börja steka färsbiffarna. Se till att få bra stekyta på varje sida, sänk sedan värmen för att få dom genomstekta

    8. 8.

      Servera med sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?