Färsbiffar med fetaost och ajvarsås

Färsbiffar med fetaost och ajvarsås

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 700 g nötfärs/lammfärs
    2. 1 ägg
    3. 75 g fetaost
    4. 1 tsk salt
    5. 1/4 tsk svartpeppar
    6. 50 ml färsk persilja
    7. 1 msk smör
    8. 1 mks olivolja
  2. Sås

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 1 msk ajvar relish
    3. 50 ml ärsk persilja
    4. sallt och peppar
  3. Smörstekt vitkål

    1. 700 g strimlad vitkål
    2. 100 g smör
    3. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienserna till färsen och forma åtta avlånga biffar. Stek på medelhög värme med både smör och olivolja i minst 10 minuter eller tills biffarna fått fin färg.

    2. 2.

      Häll i grädden och en klick ajvar när biffarna är nästan klara. Rör om lite och låt grädden koka ihop. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt persiljan precis innan serveringen.

    3. 3.

      Stek under tiden som biffarna puttrar den strimlade vitkålen i rikligt med smör i annan stekpanna. Kålen ska bli mjuk och ha fått fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?