Färsbiffar i tomat- och mangosås

Färsbiffar i tomat- och mangosås

Av:
40 min
4 portioner
Tillbehör: kokta haricots verts
Annons

Ingredienser

    1. 500 g färs
    2. 1 msk sambal oelek
    3. 2 äggulor
    4. 1 dl grädde
  1. Tomat-och mangosås

    1. 1 gul lök
    2. 400 g krossade tomater
    3. 3/4 dl mango chutney
  2. Potatis

    1. 600 g små potatisar
    2. ½ dl olivolja
    3. ½ citron, rivet skal
  3. Garnering

    1. tärnad mango
    2. hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med sambal oelek, äggulor och grädde. Krydda med salt och peppar och forma till små biffar.

    2. 2.

      Sås: Skala löken och skär i mindre bitar. Koka upp de krossade tomaterna med löken och mango chutney. Låt koka i 15 minuter.

    3. 3.

      Skär potatisen i klyftor. Blanda dem med oljan och rivet citronskal. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsfast form och baka mitt i ugn, ca 25 minuter.

    4. 4.

      Stek biffarna i lite olja, 2-3 minuter på varje sida.

    5. 5.

      Servera biffarna med potatis, sås och haricots verts. Garnera med tinad tärnad mango och hackad persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?