Färs- och rotfruktsgryta

Färs- och rotfruktsgryta

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g potatis
    2. 250 g morötter
    3. 250 g palsternacka
    4. 3 st persiljerötter
    5. 1 gul lök
    6. 1-2 vitlöksklyftor
    7. 400 g nötfärs 10%
    8. 1 tsk flytande margarin
    9. 2 dl vatten
    10. 1 köttbuljongtärning
    11. 1 dl rött matlagningsvin
    12. 1 förp krossade tomater
    13. salt
    14. peppar
    15. ½ förp persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och tärna potatis, morötter, palsternacka och persiljerot.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök och fräs i margarin. Tillsätt färsen och låt fräsa med en stund. Lägg över i en gryta. Tillsätt potatis- och rotfruktstärningarna i grytan.

    3. 3.

      Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och krossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka ca 20 minuter. Strö över hackad persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?