Farmor Margits jordgubbssaft

Farmor Margits jordgubbssaft

Av: / Foto: (Från Google för inspiration)
2880 min
4 Liter
Koncentrat för blandsaft. OBS! Ska saften frysas så kan atamon ge en bismak. Används som konserveringsmedel.
Annons

Ingredienser

    1. 6 L Jordgubbar
    2. 4 L Vatten
    3. 1 Tsk Salicylsyra eller atamon
    4. 80 G Vinsyra
    5. Ca 4 Kg Socker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vinsyra och salisylsyra/atamon väl med vatten tills det smälter.

    2. 2.

      Häll blandningen över bären och låt stå i 2 dygn. Rör om någon gång så alla bär är under vätskan. (Bären krossas ej, frys in och gör kräm av dem)

    3. 3.

      Efter 2 dygn. Sila bären i en saftsil eller i kökshandduk.

    4. 4.

      Till en liter saft behövs 1kg socker. Rör i en timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?