Värm mjölken till 37ºC, häll den i kitteln.
Smula i jästen, tillsätt smör, salt och mjöl
Starta maskinen på låg hastighet.
Lås armen ca 3 cm från kittelkanten, öka hastigheten successivt.
Knåda degen 8 minuter.
Täck kitteln med locket och låt jäsa ca 40 minuter
Tag degen på bakbord och arbeta ihop den.
Dela i 9 delar, lämpligen genom att väga bitarna. 300 g per bulle resulterar i lagom stora gifflar.
Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 2 mm tjock och dela varje platta i 6 delar.
Rulla till giflar och lägg på pappersklädda plåtar. Låt jäsa 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrö över.
Grädda i 220 grader i ca 18-22 minuter
Flytta över bröden på galler så snart de tagits ur ugnen och låt den svalna utan bakduk.