Farfars gifflar

Farfars gifflar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 Liter Standardmjölk
    2. 100 G Jäst
    3. 200 G Smör, smält
    4. 17 Ml Salt
    5. 1450 G Vetemjöl
    6. 1 Ägg
    7. 1 Msk Mjölk, till pensling
    8. Vallmofrön

Gör så här

    1. 1.

      Värm mjölken till 37ºC, häll den i kitteln.

    2. 2.

      Smula i jästen, tillsätt smör, salt och mjöl

    3. 3.

      Starta maskinen på låg hastighet.

    4. 4.

      Lås armen ca 3 cm från kittelkanten, öka hastigheten successivt.

    5. 5.

      Knåda degen 8 minuter.

    6. 6.

      Täck kitteln med locket och låt jäsa ca 40 minuter

    7. 7.

      Tag degen på bakbord och arbeta ihop den.

    8. 8.

      Dela i 9 delar, lämpligen genom att väga bitarna. 300 g per bulle resulterar i lagom stora gifflar.

    9. 9.

      Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 2 mm tjock och dela varje platta i 6 delar.

    10. 10.

      Rulla till giflar och lägg på pappersklädda plåtar. Låt jäsa 20 minuter.

    11. 11.

      Pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrö över.

    12. 12.

      Grädda i 220 grader i ca 18-22 minuter

    13. 13.

      Flytta över bröden på galler så snart de tagits ur ugnen och låt den svalna utan bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?