Fänkålssoppa med Pernod och laxboll

Kay

Fänkålssoppa med Pernod och laxboll

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g fänkål
    2. 8 dl hönsbuljong
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 1 cl Pernod
    5. 0,5 tsk salt
    6. 1 krm vitpeppar
    7. 150 g rökt eller gravad lax
    8. 4 msk naturell färskost
    9. 2 tsk riven pepparrot
    10. 1 äpple
    11. 1 tsk rivet citronskal
    12. 1 tsk hackad bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Skölj fänkålen och skär bort kvistarna och botten. Strimla fänkålen i bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med hönsbuljong (eller vatten och två buljongtärningar). Låt koka i cirka 30 minuter.

    2. 2.

      Mixa soppan med stavmixer, i en matmixer eller passera den genom en sikt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?