Fänkålssallad med lax och granatäppelvinägrett

Fänkålssallad med lax och granatäppelvinägrett

Av:
15 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 400 g lax
    2. 1 msk olivolja
    3. 2 stånd fänkål
    4. 1 rödlök
    5. 1 dl sötmandel
    6. 150 g spenat
    7. 2 dl gröna ärtor
    8. salt
    9. peppar
  1. Granatäppelvinägrett

    1. 1 granatäpple
    2. 1 dl olivolja
    3. 2 citroner (saft och ev skal)
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°C.

    2. 2.

      Pensla laxen med olivolja. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form.

    3. 3.

      Ugnsbaka laxen i 10-15 min.

    4. 4.

      Skiva fänkålen så tunt du kan med mandolin eller en vass kniv. Skala och skiva rödlöken och hacka mandlarna. Blanda ihop med spenar och ärtor till en sallad. Salta och peppra.

    5. 5.

      Kärna ur granatäpplet och blanda kärnorna med olivolja och citronsaft till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Ta ut laxen ur ugnen och tryck med sked försiktigt ut fina bitar att lägga ovanpå salladen. Servera med granatäpplevinägrett.

Är innehållet i detta recept olämpligt?