Fänkålspanerad gös

Fänkålspanerad gös

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Recept på fänkålspanerad gös.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Citron, Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 700 g gösfilé
    2. 1 msk fänkålsfrön
    3. salt och peppar
    4. 500 g potatis av fast sort
    5. oliv- och rapsolja till stekning
    6. 200 g minitomater
    7. 3 st vitlöksklyftor
    8. 1 dl hackad dill
    9. 1 dl kapris
    10. rivet skal av 1/2 citron
  1. Aioli

    1. 1 st äggula
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. 1 st liten vitlöksklyfta
    4. 1 dl rapsolja alt 1/2 dl rapsolja blandat med 1/2 dl olivolja
    5. 1 krm vitvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär fisken i 4 bitar. Krydda med stötta fänkålsfrön, salt och peppar.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till aiolin utom olja och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med ytterst lite vinäger.

    3. 3.

      Skala potatisen och skär den i tärningar. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och råstek potatisen tills den har fin färg. Lägg i tomater skurna i bitar och hackad vitlök. Fräs ett par minuter. Blanda ner dill, kapris och citronskal, smaka av med salt och peppar. Håll potatisfräset varmt.

    4. 4.

      Hetta upp lite olivolja i en stekpanna över rätt hög värme. Lägg i fisken med skinnsidan ner, stek i ca 2 min. Vänd och stek den andra sidan i ca 1/2 min. Servera fisken genast tillsammans med potatisfräset och aiolin.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Citron, Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?