Falukorvsgratäng med gnocchi

Falukorvsgratäng med gnocchi

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 portioner
Lätt- och snabblagad gratäng med tärnad falukorv.
Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 500 g potatisgnocchi
    2. 200 g falukorv
    3. 1 st purjolök, bara det vita
    4. 2 msk olja till stekning
    5. salt och peppar
    6. smör till formen
    7. 2 dl riven västerbottensost
    8. 1 dl brödsmulor av vitt bröd
  1. Sås

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 1 dl grädde
    3. 1 msk dijonsenap
    4. 1 dl finhackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Tärna falukorven i 1x1x1 cm stora bitar och skiva löken i tunna skivor.

    2. 2.

      Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Fräs korven och löken tills löken känns mjuk. Rör i gnocchin och låt den fräsa med i 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

    3. 3.

      Vispa ihop alla ingredienserna till såsen i en skål.

    4. 4.

      Smörj en gratängform. Lägg i gnocchin och korvfräset. Ringla över såsen, täck med osten och strö brödsmulorna överst. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?