Falukorvsgratäng

Falukorvsgratäng

Av:
60 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st falukorvsring
    2. 1 kg potatis
    3. 1 dl mjölk
    4. 140 g bacon
    5. 2 st gula lökar
    6. 1/2 st purjolök
    7. 2 dl creme fraiche
    8. 50 g smör
    9. 2 msk tomatpuré
    10. 1 msk senap
    11. 1 msk franska örter
    12. 2 dl ost
    13. salt
    14. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär potatisen i mindre bitar och koka upp för att göra potatismos. Vispa ihop med mjölk. Hacka purjolök och lägg i potatismoset.

    2. 2.

      Hacka lök och bacon i mindre bitar för att sedan bryna dem i en stekpanna, tills det har fått lite färg.

    3. 3.

      Smält smör och tillsätt creme fraiche, tomatpuré, senap och kryddor samt salt och peppar. Låt småputtra på svag värme några minuter.

    4. 4.

      Bre över potatismoset i en ugn fast form. Häll över bacon och gullöken.

    5. 5.

      Skär korven i centimer tjocka bitar och tryck ned en bit i potatisen.

    6. 6.

      Häll över såsen, och avsluta med att strö över ost. Ställ in i ugnen 225 grader och låt va i 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?