Falukorv med portabellosvamp

Falukorv med portabellosvamp

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Lättlagad och supergod vardagsrätt.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 600 g falukorv
    2. 3 st portabellosvampar
    3. 3 msk smör
    4. salt, peppar
  1. Potatismos

    1. 800 g mandelpotatis
    2. 2 msk smör
    3. 2 msk mjölk
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatisen. Lägg ner den i kokande vatten och koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Salta och peppra.

    2. 2.

      Skiva korv och svamp och stek skivorna i smör. Salta och peppra lätt på svampen.

    3. 3.

      Servera korven och svamp med potatismos och råkost med vitkål och morötter.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?