Falukorv i ugn med morots- och palsternacksmos

Falukorv i ugn med morots- och palsternacksmos

Av: / Foto: Lisa Björner
45 min
4 port
Falukorv i ugn är en riktig favorit! Här serverar vi den på nytt vis med morots- och palsternacksmos.
Fler recept på:
Svensk husmanskost
Annons

Ingredienser

    1. 600 g falukorv
    2. 1/2 dl senap
    3. 1/2 dl pankoströbröd
    4. 3 kvistar färsk rosmarin
  1. Mos

    1. 400 g morötter
    2. 300 g palsternacka
    3. 300 g mjölig potatis
    4. 1-2 dl mjölk
    5. 2 msk smör
    6. 1 tsk farinsocker
    7. 1/2 tsk salt
    8. 2 krm peppar
    9. 1 tsk timjan
    10. 100 g fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp saltat vatten. Skala och skiva rotfrukterna. Koka dem mjuka i ca 10 min. Häll av vätskan och mixa dem med en stavmixer, tillsätt mjölk till lagom konsistens och smaka av med smör, socker, salt, peppar och timjan.

    2. 2.

      Dra skinnet av korven och skär skåror i den en bit ner men inte ända ner.

    3. 3.

      Bred senap på korven och strö över ströbröd. Stick in rosmarinkvistar i skårorna och ugnsstek i 225° ca 25 min.

    4. 4.

      Smula fetaosten och strö den över moset. Servera med korven, senap och picklad rödlök eller inlagda rödbetor.

Fler recept på:
Svensk husmanskost
Är innehållet i detta recept olämpligt?