Falugratäng med svamp

Falugratäng med svamp

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
4 personer
Två sorters ost bildar ett frasigt lock på gratängen.
Fler recept på:
Svamp, Tomater, Vitlök, Bönor, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 600 g falukorv
    2. 3 msk smör
    3. 250 g färsk svamp, t ex champinjoner
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm kajennpeppar
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 1 burk hela tomater
    8. 200 g färska spenatblad
    9. 400 g majskorn eller vita bönor
  1. Osttäcke

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 50 g riven cheddar, västerbotten eller annan lagrad ost
    3. 50 g riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Strimla och stek korven för sig i hälften av smöret. Skiva och stek svampen så vätskan försvinner, tillsätt resten av smöret och stek tills svampen fått färg. Salta, peppra och pressa över vitlök. Blanda ner korven i pannan.

    2. 2.

      Tillsätt tomaterna i bitar. Koka 5 minuter utan lock. Skölj spenaten och rör ner den.

    3. 3.

      Häll korvröran i en gratängform. Häll av vätskan från majsen och häll dem i formen.

    4. 4.

      Blanda crème fraiche och ost och bred det över. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter till fin färg.

Fler recept på:
Svamp, Tomater, Vitlök, Bönor, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?