Falsk kålpudding

Falsk kålpudding

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 St Vitkålshuvud
    2. 1 St Gul lök
    3. 500 G Blandfärs
    4. 1 Msk Soja
    5. 1 Msk Honung
    6. Svartpeppar
    7. Kryddpeppar
    8. 1,5 Dl Grädde
    9. 1,5 Dl Créme fraiche
    10. Lingonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Skär vitkålshuvud i lite större bitar. Hacka den gula löken. Fräs löken och vitkålen i smör, krydda med salt och peppar. Lägg över i en större gryta.

    2. 2.

      Bryn blandfärsen i smör. Krydda med salt, svartpeppar, kryddpeppar. 1 msk soja och 1 msk honung

    3. 3.

      Häll över färsen i den stora grytan och blanda med vitkålen. Tillsätt grädde och créme fraiche. Låt allt puttra i 15-20 minuter tills kålen är mjuk och såsen är simmig i konsistensen

    4. 4.

      Om man vill kan man hälla 225 g frysta lingon i en kastrull och låt tina. Söta ev med lite honung eller annan sötning. Eller ta lingonsylt

Är innehållet i detta recept olämpligt?