Fallen Aperol Chocolate Cake

Kay

Fallen Aperol Chocolate Cake

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 340 g choklad, 60-70%
    2. 140 g osaltat smör
    3. 3 msk Aperol eller Brandy
    4. 1 tsk vanilj
    5. 6 stora ägg
    6. 1,5 dl socker
    7. 1 msk socker
    8. florsocker
    9. 1/4 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 170 grader. Smöra och mjöla en 22 cm kakform med löstagbar kant.

    2. 2.

      Smält choklad och smör i en stor värmetålig skål i en kastrull med sjudande vatten och rör till en jämn smet. Ställ åt sidan och rör i Aperol, vanilj och salt. Låt svalna 5 min. Vispa äggulor och hälften av sockret tills det har lösts upp och häll i chokladen under vispning. Låt svalna till rumstemperatur.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna med en nypa salt med en elektrisk visp på medelhastighet tills det blir fluffigt och tillsätt sedan resten av sockret plus 1 msk socker under fortsatt vispning tills det blir fast. Vispa ca 1/3 av äggvitorna i chokladen och vänd sedan försiktigt resten i chokladen med en spatel tills allt är blandat. Häll i kakformen.

    4. 4.

      Låt stå i ugnen tills toppen känns torr, ca 30 minuter. Känn med tandpetare att innanmätet är kladdigt men inte vått. Kakan faller ihop något när den svalnar. Låt svalna i rumstemperatur. Ta bort ringen från kakformen och sikta på florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?