Falafel med linsgryta, dhal

Falafel med linsgryta, dhal

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Dhal är en indisk linsgryta, vanlig i södra Indien.
Fler recept på:
Morot, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hackad gul lök
    2. 2 st hackade vitlöksklyftor
    3. 1 st fintärnad morot
    4. 2 msk olja
    5. 1 msk riven ingefära
    6. 2 tsk garam masala (färdig kryddblandning)
    7. 1 tsk spiskummin
    8. 4 dl röda linser
    9. 400 g kokosmjölk
    10. 400 g passerade tomater
    11. 2 dl vatten
    12. 1 st grönsaksbuljongtärning
    13. 1 tsk salt
    14. 1 tsk sambal oelek (kryddstark mix)
  1. Servera med

    1. 400 g falafel (kikärtsbullar)

Gör så här

    1. 1.

      Stek gul lök och vitlök och morot i en kastrull med olja. Tillsätt ingefära, kryddor och linser. Tillsätt resten och sjud linserna 15 min, smaka av med salt och sambal oelek.

    2. 2.

      Stek falafel, servera dem och spenatblad till.

Fler recept på:
Morot, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?