Fågelbon av maräng

Fågelbon av maräng

Av:
120 min
8 st
Annons

Ingredienser

    1. 2 1/4 dl strösocker
    2. 3 äggvitor
    3. 1 citron, rivet skal
    4. 1 krm salt
  1. Fyllning

    1. 1,5 dl hasselnötskräm
    2. mintchokladkulor
    3. ev. florsocker att pudra

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop socker och äggvita i en bunke. Sätt bunken i vattenbad och vispa marängen för hand tills den är ca 60 grader

    2. 2.

      Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt med elvisp tills marängen svalnat helt

    3. 3.

      Vänd ner citronskal och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i 8 lika stora klickar

    4. 4.

      Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan på en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Grädda i ca 1,5 timme, de är färdiga när de är torra och släpper från bakplåtspappret. Ta ut och låt svalna

    5. 5.

      Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev. med florsocker

Är innehållet i detta recept olämpligt?