Extra saftig sockerkaka

Extra saftig sockerkaka

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
16 skivor
Den här kakan håller sig saftig många dagar! Servera den gärna med färska hallon och en klick vispad grädde.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 175 g smör
    3. 3 st ägg
    4. 3 dl strösocker
    5. 33/4 dl vetemjöl
    6. 1½ tsk bakpulver
    7. 1½ tsk vaniljsocker
    8. 5 st bittermandlar
    9. ¾ dl vatten
  1. Servering

    1. florsocker
    2. vispgrädde
    3. färska bär

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Riv bittermandlarna och tillsätt även dem.

    3. 3.

      Rör i mjölblandningen växelvis med smöret i äggsmeten. Blanda till sist i vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 2 liter).

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan vila några minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna.

    5. 5.

      Sikta lite florsocker över kakan. Servera ev med grädde och bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?