Extra grön spaghetti bolognese

Extra grön spaghetti bolognese

Av: / Foto: Betina Hastoft
30 min
4 portioner
Bacon och köttfärs kan bytas ut mot grönsaker för den vegetariska.
Fler recept på:
Italiensk Mat, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyfor
    3. 2 st morötter
    4. 1 st squash
    5. 3 stjälkar selleri
    6. 1 paket bacon, 140 g
    7. olja till stekning
    8. 800 g nötfärs
    9. 2 msk tomatpuré
    10. 1 dl rödvin
    11. 1 burk krossade tomater, 400 g
    12. 2 tsk oregano
    13. 1½ tsk strösocker
    14. salt och nymald svartpeppar
  1. Tillbehör

    1. 400 g spaghetti
    2. 50 g parmesan
    3. hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och vitlök. Skala morötterna. Grovriv dem och squashen. Skär stjälksellerin i små tärningar.

    2. 2.

      Stek bacon, lök, vitlök och alla grönsaker i lite olja i en gryta cirka 5 minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn den.

    3. 3.

      Rör i tomatpuré och rödvin och låt det småkoka tills vinet kokat in. Tillsätt krossade tomater, oregano, socker, salt och peppar och låt sjuda 15 minuter. Såsen ska bli tjock med endast lite vätska kvar. Smaka av. Ta undan och kyl hälften.

    4. 4.

      Koka spaghetti enligt förpackningens anvisningar.

    5. 5.

      Häll resten av såsen på spaghettin och toppa med parmesan och rikligt med hackad persilja.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?