Extra festlig kycklingpaj

Extra festlig kycklingpaj

Av: / Foto: Erik Karlsson
6 port
Äpple och kyckling är två riktigt goda smakkompisar. Här får de dessutom lyxigt sällskap av crème fraiche.
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. Ugn 225°
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 1 dl rågmjöl
    4. 125 g smör
    5. 2 msk iskallt vatten
  2. Fyllning

    1. 300 g kycklingfilé
    2. 1 msk smör
    3. 2–3 st äpplen (klyftor)
    4. 300 g riven mozzarella eller annan smakrik ost
    5. 2 st ägg
    6. 2 dl crème fraiche
    7. 2 msk fint hackad rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min.

    2. 2.

      Fyllning: Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem lätt i smör, salta och peppra. Lägg dem i pajskalet och fördela äppelklyftorna ovanpå.

    3. 3.

      Blanda ost, ägg, crème fraiche och rosmarin och häll blandningen över kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?