Exotisk kycklinggratäng

Exotisk kycklinggratäng

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
4 port
Med färdiggrillad kyckling gör du lätt den här gratängen med smak av ingefära, citron och mango chutney. Servera med nykokt ris.
Fler recept på:
Gratäng, Sallad, Chili, Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 5 dl majskorn, frysta
    3. 1 stjälk citrongräs, finhackad
    4. 2 msk riven färsk ingefära
    5. 2 msk smör
    6. 2 st salladslökar
    7. 2 st vitlöksklyftor
    8. 1 st grillad kyckling
    9. 2 dl kokosmjölk
    10. 3 st ägg
    11. 1 krm chiliflingor
    12. 3 msk mango chutney
    13. 100 g riven ost
  1. Garnering

    1. bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Fräs majskorn, citrongräs och ingefära i lite smör några minuter. Hacka salladslökarna och vitlöksklyftorna. Blanda detta med det frästa i en gratängform. Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Blanda bitarna med det andra i formen.

    2. 2.

      Rör samman kokosmjölk, ägg, chiliflingor, mango chutney och lite salt. Häll blandningen över gratängen och strö över osten. Gratinera i ca 30 min tills gratängen fått fin färg.

    3. 3.

      Garnering: Klipp lite persilja över gratängen vid servering.

Fler recept på:
Gratäng, Sallad, Chili, Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?