Evas cheesecake med browniebotten

Evas cheesecake med browniebotten

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Botten (1 st kladdkaka)

    1. 100 gram smält smör
    2. 2 st ägg
    3. 1 dl vetemjöl
    4. 3 msk kakao
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 2,5 dl strösocker
  2. Cheesecake

    1. 1 st äggula
    2. 0,5 dl strösocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 125 gram mascarponeost
    5. 2 dl vispgrädde
    6. 3 st gelatinblad
    7. 6 msk konc. tropisk juice
  3. Gelétopping

    1. 2 dl utspädd tropisk juice (stark)
    2. 2 st gelatinblad
    3. 2 st passionsfrukter

Gör så här

    1. 1.

      Baka kladdkaka enligt vanligt recept i en hög form med löstagbara kanter. Låt svalna helt. Gärna till dagen efter.

    2. 2.

      Vispa äggula, strösocker och vaniljsocker pösigt.

    3. 3.

      Till sätt mascarpone. Blanda väl men försiktigt.

    4. 4.

      Vispa grädden i separat bunke.

    5. 5.

      Lägg bladen i kallt vatten några minuter.

    6. 6.

      Värm upp juicen och blanda i bladen så de smälter. Låt svalna något.

    7. 7.

      Blanda i ost och äggblandningen.

    8. 8.

      Vänd försiktigt i grädden.

    9. 9.

      Klä insidan av formen med kladdkaka med plastfolie.

    10. 10.

      Bred ut gräddsmeten över kakan som är kvar i formen med klädda kanter. Låt stelna i kyl några timmar.

    11. 11.

      Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

    12. 12.

      Värm juicen och blanda i bladen och passionsfrukterna.

    13. 13.

      Låt det svalna och häll sedan på den stelnade kakan som är kvar i formen.

    14. 14.

      Låt stelna i kyl några timmar, gärna till dagen efter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?