Episk thaisallad

Episk thaisallad

Av:
2 port
Avokado bidrar till ett ökat upptag av beautyboostande karotenoider. Man absorberar 4 ggr så mycket lykopen, 7 ggr så mycket alfakaroten och 15 ggr så mycket betakaroten om man äter en sallad med avokado än om man äter en utan avokado.
Annons

Ingredienser

    1. 2-4 sötpotatisar beroende på stl
    2. 0,5 msk kokosolja
    3. en stor nypa flingsalt
    4. 3 msk pumpafrön
    5. 2 stora morötter
    6. 1 röd paprika
    7. 70 g babyspenat
    8. 1-2 avokado
    9. 1 stor kruka koriander
    10. 0,5 dl lättrostade kokoschips
  1. KRÄMIG JORDNÖTSDRESSING MED LIME & CHILI

    1. 0,5 dl osaltat jordnötssmör
    2. 1 dl kokosmjölk
    3. 2 lime, saften
    4. 1 msk röd thaicurrypasta
    5. en nypa flingsalt
    6. ev lite vatten om såsen blir för tjock

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Smält försiktigt kokosoljan i en kastrull eller i mikron. Rör runt sötpotatisen i olja och flingsalt. Rosta potatisen mitt i ugnen tills bitarna är gyllene och krispiga, det tar ca 30 min. Ta ut och låt svalna.

    2. 2.

      Mixa alla ingredienser till dressingen med stavmixer och ställ åt sidan.

    3. 3.

      Rosta pumpafröna tillsammans med en nypa flingsalt i en torr panna på medeltemperatur. De ska bli lätt gyllene. Dra av från värmen, häll över på en tallrik och låt svalna.

    4. 4.

      Skala morötterna och finstrimla dem och paprikan, eller kör på mandolin. Lägg det skurna i en skål med babyspenat. Vänd ner dressingen och rör runt. Lägg på tärnad avokado, sötpotatis, rejält med koriander, pumpafrön och kokos.

Är innehållet i detta recept olämpligt?