Entrecote med honungsrostade morötter

Entrecote med honungsrostade morötter

Av: / Foto: Emma Eriksson
60 min
4 personer
Morötter i ingefärs- och honungsdressing blir ett fräscht tillbehör till denna klassiker
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor entrecote, rumstempererade
    2. smör till stekning
    3. salt och peppar
  1. Grönpepparsmör

    1. 125 g smör, rumsvarmt
    2. 1 msk worcestershiresås
    3. 1 1/2 msk inlagd grönpeppar
  2. Rostade morötter

    1. ca 15 stycken morötter
    2. 1 msk olivolja
    3. salt och peppar
  3. Ingefärsdressing

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 msk pressad citron
    3. 1 tsk riven färsk ingefära
    4. 1 msk flytande honung
  4. Garnering

    1. hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Smör: Mixa ihop smör worcestershiresås och grovt hackad peppar. Forma till en rulle, plasta in och låt stelna i kylen.

    2. 2.

      Morötter: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta morötterna i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de fått fin färg.

    3. 3.

      Vispa ihop olja, citronsaft, ingefära och honung.

    4. 4.

      Lägg morötterna på ett fat och ringla över dressingen.

    5. 5.

      Salta och peppra köttet och låt det ligga i 10 minuter. Hetta upp smör i en het panna och stek köttet ett par minuter på varje sida. Låt vila 5 minuter innan det serveras. Skiva upp smöret och lägg på köttet, servera med morötter.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?