Ensaladilla Rusa

Ensaladilla Rusa

Av:
30 min
4 portioner
Spansk potatissallad serveras på nästan alla tapasbarer.
Annons

Ingredienser

  1. Potatis som har skalats efter att den kokats med skalet på

    1. 500 g Potatis
    2. 10 cm purjolök
    3. 3 dl majonnäs
    4. 200 gr tonfisk i olja
    5. 1 st röd paprika, rostad utan skal
    6. 16 st oliver med kärna
    7. 3 st Kokta ägg i klyftor
    8. 1 knippe persilja
    9. 1 tsk tabasco, röd
    10. Salt
    11. svartpeppar
    12. Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Tärna potatisen.

    2. 2.

      Skölj och skär purjolöken fint. Lägg i en skål och tillsätt majonnäs och tonfisk.

    3. 3.

      Blanda och smaka av med tabasco, salt och peppar. Låt vila i kylen en stund.

    4. 4.

      Lägg upp potatisröran på ett serveringsfat. Skär paprikan i mindre bitar och garnera potatisröran med paprika, oliver och äggklyftor.

    5. 5.

      Skär persiljan fint och strö den över fatet. Ringla till sist över olivolja. Jättegott med baguette till, eller som man säger i Spanien om liknande bröd: una barra de pan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?