Enkla mazariner med färska hallon

Enkla mazariner med färska hallon

Av: / Foto: Pontus Ferneman
16 kakor
Imponera med dessa läckra hallonmazariner. De är dessutom mycket enklare att göra än vad man kan tro.
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 3 dl vetemjöl
    2. ½ dl potatismjöl
    3. ¾ dl strösocker
    4. 150 g kallt smör
  2. Fyllning

    1. 200 g mandelmassa
    2. 75 g mjukt smör
    3. 2 msk strösocker
    4. 1 stort ägg
    5. 1½ msk vetemjöl
    6. 50–75 g färska hallon
  3. Glasyr

    1. 2 dl florsocker
    2. 1–1½ msk citronsaft eller vatten
    3. några droppar röd 
hushållsfärg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Arbeta ihop mjöl, potatismjöl, socker och smör. Använd gärna matberedare men tänk på att inte arbeta degen för länge. Låt vila svalt i ca 30 min.

    3. 3.

      Fyllning: Riv eller smula mandelmassan och rör ihop med smöret, lite efter hand. Tillsätt sockret och rör i ägget. Blanda i mjölet och rör till en smet.

    4. 4.

      Klä formar med degen. Klicka i fyllningen. Lägg några hallon i varje.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 min. Låt svalna.

    6. 6.

      Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och hushållsfärg. Bred glasyren på kakorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?