Enkel lasagne med linser

Enkel lasagne med linser

Av: / Foto: Olivia
90 min
6 Portioner
Supergod och lättlagad lasagne med röda linser, perfekt som vardagsmat! Går även superbra att förbereda dagen innan.
Annons

Ingredienser

  1. Köttfärssåsen

    1. 500 Gram Nötfärs
    2. 2 Morötter
    3. 1 Dl Röda linser
    4. 1 Gul lök
    5. 1,5 Klyftor Vitlök
    6. 500 Gram Krossade tomater
    7. 4 Msk Kinesisk soja
    8. 2 Msk Tomatpuré
    9. Salt
    10. Peppar
    11. Timjan
  2. Pasta

    1. 1 Paket (200 gram) Naturella lasagneplattor
  3. Ostsås

    1. 2 Dl Kelda Mild Ostsås
  4. Topping

    1. 2 Tomater
    2. 0,5 Paket (75 gram) Fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och fräs den i matfett i en kastrull. Häll ner köttfärsen i samma kastrull och ”stek” den tills den blir genomstekt. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och soja. Smaka av med kryddorna, ha i efter eget behag. Låt koka i ca 20-30 minuter, men efter ungefär en kvart kan du riva morötterna och tillsätta dem till köttfärssåsen. Ha även i linserna (väl avsköljda) samtidigt som morötterna. Pressa vitlöksklyftorna, ha i dem och smaka återigen av med kryddor.

    2. 2.

      Smörj en ugnssäker form med lite margarin. Nu är det dags för att börja med lasagnen. Lägg lite köttfärssås på bottnen av formen, täck den med lasagneplattor och häll över lite ostsås. Fortsätt att varva lasagnen, för mig blev det dock endast 2-3 lager.

    3. 3.

      Skiva 2 tomater och placera på toppen av lasagnen. Strö över lite timjan och svartpeppar. Om du vill kan du även ha på lite smulad fetaost.

    4. 4.

      Grädda lasagnen i mitten av ugnen på 200 grader i ungefär en 30-45 minuter eller tills den verkar klar.

    5. 5.

      Skär upp, placera ut på tallrikar och servera,

Är innehållet i detta recept olämpligt?