Enkel lammfärsgratäng

Enkel lammfärsgratäng

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
En snabb och smidig allt-i-ett-rätt med spännande smaker. Har du kokt potatis över är detta ett perfekt restrecept.
Fler recept på:
Sallad, Gratäng, Potatis, Tomater, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 400 g lammfärs
    2. 1 gul lök
    3. 1/2 msk matfett
    4. 1–2 tsk curry
    5. 1 burk körsbärstomater, konserverade
    6. 200 g färskost naturell
    7. 3 msk mango chutney
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 600 g kokt potatis
  1. Till servering

    1. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skala löken och hacka den. Fräs lammfärs och lök i matfett tillsammans med curryn.

    2. 2.

      Rör ner körsbärstomater, chutney och färskost. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop.

    3. 3.

      Skiva potatisen. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnsform. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 minuter. Servera med sallad.

Fler recept på:
Sallad, Gratäng, Potatis, Tomater, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?