Enkel karuselltårta med marsipantäcke

Enkel karuselltårta med marsipantäcke

Av: / Foto: Anders Norrsell
8 bitar
Rulltårta är en riktig klassiker! Här göms tårtan under ett marsipantäcke och blir till en fantastisk karuselltårta. Enkel och väldigt god!
Fler recept på:
Tårta
Annons

Ingredienser

  1. Botten:

    1. 3 ägg
    2. 1,5 dl strösocker
    3. 1 dl potatismjöl
    4. 0,5 dl vetemjöl
    5. 1,5 tsk bakpulver
  2. Fyllning:

    1. 250 g hallon
    2. 3 dl vispgrädde
  3. Garnering:

    1. 5 dl vispgrädde
    2. 1 grönt marsipanlock, färdigköpt
    3. 1 dl hallon
    4. chokladdekor av vit choklad
    5. florsocker
    6. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret. Sikta ner blandningen i smeten. Rör om och fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna.

    2. 2.

      Grädda mitt i ugnen i ca 7 min. Vänd upp bottnen på ett sockrat bakpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen svalna under plåten.

    3. 3.

      Fyllning: Mosa hallonen och vispa grädden. Fördela de mosade hallonen på bottnen och bred därefter ut vispgrädden.

    4. 4.

      Skär bottnen i ca 4 cm breda remsor.

    5. 5.

      Rulla samman en av remsorna. Placera rullen med snittytan uppåt i mitten av ett tårtfat.

    6. 6.

      Fortsätt att rulla resterande remsor runtom denna, tills du har en stor rund tårta.

    7. 7.

      Garnering: Vispa grädden. Bred ut 2/3 av grädden ovanpå tårtan, det ska vara en ”kulle” på mitten. Släta till med en palettkniv. Lägg på marsipanlocket och skär bort det som blir över.

    8. 8.

      Spritsa resten av grädden runt tårtans kant. Garnera med hallon och chokladdekoration (smält lite vit choklad och ringla ett galler på bakpapper, låt stelna). Pudra över lite florsocker, stick i något kryddgrönt, t ex citronmeliss.

Fler recept på:
Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?