Enkel fisksoppa med curry

Enkel fisksoppa med curry

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 G Vit fiskfilé
    2. 1/2 Purjolök
    3. 1 Vitlöksklyfta
    4. 1 Msk Curry
    5. 7 Dl Fiskbuljong (vatten+
    6. 400 G Körsbärstomater
    7. 2 Dl Créme fraiche
    8. 150-200 G Skalade räkor
    9. 1-2 Msk Pressad citron
    10. 1 Tsk Sambal oelek
    11. Salt och peppar
    12. Färsk persilja till

Gör så här

    1. 1.

      Tärna fisken och salta den. Lägg åt sidan. Finhacka purjo och fräs i en kastrull tills purjolöken är mjuk. Pressa ner vitlök och pudra över curry och fräs någon minut till. Häll på buljong, körsbärstomater och crème fraiche och låt koka i 5-10 min. Tillsätt fisk och låt sjuda tills fisken är klar, ytterligare 5-10 min. Lägg i räkorna i slutet så de precis hinner bli varma. Ta av från värmen och smaka av med pressad citron, sambal oelek, salt och peppar

    2. 2.

      Byt ut fisk och räkor mot kyckling, 300-400 g är lagom. Fiskbuljongen byts ut mot kycklingbuljong. Addera lite grönsaker till soppan för att fylla ut, t.ex. morot eller sockerärter. Stek kycklingen tillsammans med löken och utgå sedan från receptet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?