Enkel äppelkaka

Enkel äppelkaka

Av: / Foto: Anders Norrsell
55 min
10 bitar
Nötter och äpplen tillsammans med mandelmassa är en god kombination. Servera med vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Nötter, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 3 st äpplen
    3. 3 msk smör
    4. 2 msk strösocker
    5. 1/2 msk mald kanel
    6. 3 st ägg
    7. 3 dl strösocker
    8. 50 g smör
    9. 100 g mandelmassa
    10. 1 1/2 dl mjölk
    11. 4 dl vetemjöl
    12. 2 tsk bakpulver
    13. 3 tsk vaniljsocker
    14. 1 dl grovhackade blandade nötter
  1. Garnering

    1. stekta äppelklyftor
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    2. 2.

      Kärna ur äpplena och klyfta dem. Hetta upp smöret i en panna. Stek klyftorna med kanel och strösocker. Gör gärna lite extra så kan du servera det till kakan.

    3. 3.

      Vispa samman ägg och socker. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Häll blandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i smeten.

    4. 4.

      Riv mandelmassan fint och rör ner i smeten, häll i formen.

    5. 5.

      Lägg äppelskivorna i kakan och strö över de hackade nötterna. Grädda i nedre delen av ugnen, 30–35 minuter. Får kakan för mycket färg täck med folie.

    6. 6.

      Servera med vaniljsås eller glass.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Nötter, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?