English Muffin's

English Muffin's

Av:
120 min
16 st
Glutenfria English Muffin's som är lätta att baka.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g smör
    2. 3,5 dl mjölk
    3. 20 g jäst
    4. 600 g Finax mjölmix
    5. 1 tsk salt
    6. 0,5 tsk bakpulver
    7. 2 msk socker

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och blanda med mjölken. Värm eller låt svalna till max 37 grader. Rör ner jästen i lite av vätskan och tillsätt sedan resten.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt degspadet.

    3. 3.

      Vispa med degkrokar ihop till en deg och låt jäsa under plastfolie i 45 minuter. Ersätt sedan plastfolien med bakduk och låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Då kan degen jäsa upp mer, men torkar inte för mycket som den gör om den bara jäser under bakduk.

    4. 4.

      Kavla ut degen, 1,5 cm tjock, och stansa ut cirklar och lägg på en plåt. Låt jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 225 grader och grädda bröden mitt i ugnen i 15-18 minuter.

    6. 6.

      Låt bröden svalna under bakduk. Bröden går bra att frysa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?