Engelsk fruktkaka

Engelsk fruktkaka

Av:
120 min
Annons

Ingredienser

    1. 3,5 dl Vetemjöl
    2. 0,5 tsk Bakpulver
    3. 1 st Citronskal
    4. 1 tsk Ingefära
    5. 1 msk Kanel
    6. 1 krm Muskotnöt
    7. 0,5 tsk Nejlikor
    8. 100 g Apelsinskal
    9. 100 g Suckat
    10. 1 dl Russin
    11. 4 st Ägg
    12. 3 dl Muscovadosocker
    13. 200 g Fikon
    14. 200 g Smör
    15. 3 msk Konjak

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Smörj och bröa en brödform, ca 1 1/2 liter.

    3. 3.

      Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt dem stå och dra ett par timmar.

    4. 4.

      Rör matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

    5. 5.

      Blanda i russin, cocktailbär, fikonen med sin konjak, kryddorna och citronskalet. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.

    6. 6.

      Grädda på galler i botten av ugnen 1 1/4–1 1/2 timme.

    7. 7.

      Skär till ett täcke av vit marsipan. Se till att det är bredare än kakan så att det hänger ned lite på långsidorna. Färga två bitar marsipan i rött och grönt, forma sedan till järneksblad och -bär och placera ovanpå det vita täcket.

Är innehållet i detta recept olämpligt?