Enchiladas med refried beans

Enchiladas med refried beans

Av:
4 portioner
Saftiga enchiladas med svarta bönor, majs och lök som toppas med en smakrik tomatsås.
Annons

Ingredienser

  1. Fyllning

    1. 380 g svarta bönor
    2. 1 st gul lök
    3. 2 tsk mald spiskummin
    4. 340 g majs
    5. 1 dl krossade tomater
    6. 0.5 st grönsaksbuljong
    7. 125 g mozzarella
  2. Tomatsås

    1. 3 st vitlöksklyftor, finhackade
    2. 1 msk olivolja
    3. 0.5 msk paprikapulver
    4. 1 st röd chili, finhackad
    5. 3 dl krossade tomater
    6. 1 dl vatten
    7. 0.5 msk strösocker
    8. 1 tsk torkade korianderblad
    9. 1 st lime, finrivet skal och saft från hela

Gör så här

    1. 1.

      Mosa bönorna med en gaffel. Stek löken mjuk tillsammans med spiskummin.

    2. 2.

      Tillsätt majs, krossade tomater, bacon och bönorna, smula ner buljongtärningen. Rör ihop till en röra och ta från värmen.

    3. 3.

      Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, chili, krossade tomater, vatten, socker, koriander, limeskal och saft. Låt puttra någon minut och smaka av med salt.

    4. 4.

      Fördela bönröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en inoljad form och häll över tomatsåsen. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?