Enchiladas

Enchiladas

Av: / Foto: Aftonbladet
35 min
4 portioner
https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/gP2ybB/enchiladas--gott-alternativ-till-tacos
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk olja
    2. 500 g passerade tomater
    3. 1 tsk sambal oelek
    4. 1 tsk salt
    5. 1 msk oregano
    6. 2 tsk lökpulver
    7. 1 tsk vitlökspulver
    8. 1 tsk spiskummin
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 500 g köttfärs
    11. 150 g riven ost
    12. 8 st tortillabröd
  1. Till serveringen

    1. 0,5 st isbergssallad
    2. 150 g majskorn
    3. 1.5 dl gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med lite av oljan.

    2. 2.

      Blanda tomaterna med kryddorna utom salt och peppar.

    3. 3.

      Bryn färsen i olja. Salta och peppra. Blanda ner hälften av tomatsåsen och hälften av osten i färsen. Låt koka upp.

    4. 4.

      Fördela köttfärsröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven neråt i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg.

    5. 5.

      Strimla sallad och lägg upp majsen i en skål

    6. 6.

      Servera enchiladas med sallad, majs och gräddfil.

Är innehållet i detta recept olämpligt?