Enbärskryddade viltfärsbiffar med rosmarinbakade äpplen

Enbärskryddade viltfärsbiffar med rosmarinbakade äpplen

Av:
40 min
4 port
Fryst färs - tina i kylskåp över natten! Tänk på att alltid tvätta händer och köksredskap direkt efter kontakt med rå färs!
Annons

Ingredienser

    1. 900 g Potatis
    2. 2 st Äpplen
    3. 1 kruka Rosmarin
    4. 2 msk Honung
    5. 500 g Viltfärs
    6. 1/2 msk Enbär
    7. 1 dl Matyoghurt
    8. 1 st Bananschalottenlök
    9. 1 tsk Vetemjöl
    10. 1/2 tärning Kycklingbuljong
    11. 1/2 tsk Torkad rosmarin
    12. 1/2 tsk Japansk soja
    13. 1 kruka Finbladig svartkål
    14. 1 tsk Rödvinsvinäger
    15. Salt
    16. Svartpeppar
    17. Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 225 grader.

    2. 2.

      Koka 900 g potatis i lättsaltat vatten.

    3. 3.

      Bakade äpplen: klyfta 2 äpplen och ta bort kärnhuset. Lägg i en smord ugnsform. Dra bladen från 1 kruka rosmarin. Strö hälften av bladen och ringla 2 msk honung över äppelklyftorna. Baka mitt i ugnen 12-15 min.

    4. 4.

      Viltfärsbiffar: mortla 1/2 msk enbär eller krossa dem med botten på en tung kastrull mot en skärbräda. Blanda enbär, ca 500 g viltfärs, 1 msk olivolja, 1 tsk salt, 1/2 dl matyoghurt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 4 biffar.

    5. 5.

      Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek biffarna 4-5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg biffarna åt sidan och spara pannan.

    6. 6.

      Sås: skiva 1 bananschalottenlök tunt. Hetta upp 1 msk olivolja i den använda stekpannan och fräs löken 2-3 min. Strö över 1 tsk vetemjöl och rör om. Tillsätt 3 dl vatten, 1/2 tärning kycklingbuljong, 1/2 tsk torkad rosmarin och 2 tsk japansk soja. Sjud 4-5 min. Ta pannan från värmen och rör ner 1/2 dl matyoghurt.

    7. 7.

      Lägg bladen från 1 kruka finbladig svartkål, 1 tsk rödvinsvinäger, 1 krm salt och lite nymald svartpeppar i en salladskål. Vänd ner de bakade äpplena.

    8. 8.

      Grovhacka de resterande rosmarinbladen och strö över biffarna. Servera enbärskryddade viltfärsbiffar med sås, nykokt potatis och äppelsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?