Börja med att klä bottenskivan av en springform med plastfolie och sätt sedan fast den upp och ner. Detta för att underlätta när kakan ska serveras samt att bottnen blir snyggare.
Bottnen: Mixa dadlar, nötter, kardemumma, vanilj och salt tills du har ett kladdigt hack, inte en slät deg. Tryck ut i bottnen på formen och ställ i frysen.
Fyllningen: Häll bort blötläggningsvattnet och skölj nötterna noga. Smält oljan över ett vattenbad. Mixa nötter, olja, rabarber, jordgubbar, sirap och vanilj. Mixa tills blandningen är helt slät och tillsätt eventuellt lite vatten om smeten är för tjock. Konsistensen ska vara som en kladdkakssmet – inte rinnig men inte heller helt fast. Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen medan du gör toppingen.
Toppingen: Smält oljan över ett vattenbad och se till att samtliga ingredienser håller ungefär samma temperatur. Mixa olja, jordgubbar och sirap till en smet och rör sedan i rabarbern. Häll blandningen över fyllningen och toppa eventuellt med nötterna. Låt stå i frys minst 8 timmar.
Låt tårtan tina 20–30 minuter före servering och garnera med jordgubbar, smultron och blommor.