Eliza-tårta

Eliza-tårta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Nötbotten

    1. 3 st Ägg
    2. 1,5 dl Socker
    3. 1,5 dl Malda nötter
    4. 1 Msk Potatismjöl
    5. 1 msk Vetemjöl
    6. 1 tsk Bakpulver
  2. Apelsincreme

    1. 1 st Apelsinskal rivet
    2. 3 st Äggulor
    3. 1 dl Vispgrädde
    4. 1 dl Socker
    5. 125 g Smör
  3. Chokladkräm

    1. 1-2 msk Cognac
    2. 2-3 msk Kakao
    3. 3 st Äggulor
    4. 1 dl Vispgrädde
    5. 1 dl Socker
    6. 125 g Smör
  4. Garnering

    1. Hyvlad choklad
    2. Bär
    3. Spritsad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker till nötbotten. Blanda mjölsorterna med bakpulver och tillsätt blandningen till äggsmeten. Häll i en rund bakform och grädda i ugn 175 grader ca 30 minuter Låt därefter bottnen svalna och dela sedan i två-tre delar.

    2. 2.

      Smörkrämer: Blanda alla ingredienser utom smöret iben kastrull. Sjud (får inte koka) på svag värme tills krämen tjocknat. Tillsätt smöret. Krämen tjocknar ytterligare när den kallnar. Låt kallna i kylen

    3. 3.

      Bred smörkräm på understa lagret nötbotten. Lägg på botten nr 2 och bred på nästa smörkräm. Lägg på botten 3 och toppa med vispad grädde, bär och hyvlad choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?