Elaines cheesecake

Elaines cheesecake

60 min
20 Stycken
En supergod cheesecake som snyggt portioneras i burkar eller fina glas.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl Grädde - vispad
  1. Fyllning 1

    1. 750 g Färskost
    2. 3 dl strösocker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 1 st citron
  2. Fyllning 2

    1. 8 st Gelatinblad
    2. 8 st Äggulor
    3. 200 g strösocker
    4. 2 st citroner - skal och saft
    5. 6 dl Vispgrädde
  3. Topping

    1. 6 dl gräddfil
    2. 6 msk strösocker
  4. Till servering

    1. färska bär

Gör så här

    1. 1.

      Pajbotten: Krossa digestivekexen i en plastpåse. Lägg smulorna i en skål och tillsätt smält smör, florsocker och kanel. Blanda och tryck ut blandningen i botten av de 20 burkarna eller i 2 springformar, cirka 22 cm i diameter.

    2. 2.

      Fyllning 1: Vispa samman alla ingredienser. Fyllning 2: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Vispa äggulor och socker till en luftig smet. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem över vattenbad eller i mikro; blanda dem sedan med citronskal och saft.

    3. 3.

      Häll ner blandningen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i den svala citronblandningen.

    4. 4.

      Montering: Vänd ihop fyllning 1 och 2 med 2 dl vispad grädde. Spritsa ner smeten i burkarna, eller fördela i formarna. Ställ in i kylen i 30 minuter. Blanda ihop gräddfil och socker och fördela detta på toppen. Servera med färska bär. Tips! Kan med fördel göras en dag i förväg, eller frysas in till ett senare tillfälle.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?