Egg fried rice med chilistekt blomkål

Egg fried rice med chilistekt blomkål

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Morotssallad

    1. 250 g juliennemorötter
    2. 1 st lime
    3. neutral olja
    1. 250 g jasminris
    2. 1 st rödlök
    3. 1/2 st blomkål
    4. 1 ask fryst ingefära
    5. 1/2 tsk chili flakes
    6. 3 st vitlöksklyftor
    7. 1 tsk socker
    8. 250 g gröna ärter
    9. 1 1/2 msk neutral olja
    10. 2 st ägg
    11. 3/4 dl japansk soja
    12. 1 kruka mynta

Gör så här

    1. 1.

      Koka 250 g jasminris enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Morotssallad: lägg 250 g juliennemorötter i en skål. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från 1 lime och lite neutral olja. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Strimla 1 rödlök tunt och ställ åt sidan. Skär 1/2 blomkål i buketter.

    4. 4.

      Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs blomkålen på hög värme med 1 ask fryst ingefära, 1/2 tsk chili flakes och 3 vitlöksklyftor (pressade), 2-3 min under omrörning.

    5. 5.

      Tillsätt 1 tsk socker, 250 g gröna ärter, det kokta riset och 1 1/2 msk neutral olja. Fräs 2-3 min under omrörning.

    6. 6.

      Gör en hålighet i mitten av woken och knäck ner 2 ägg. Stek äggen 1-2 min utan att röra. Blanda sedan de halvstekta äggen med riset och grönsakerna i pannan. Rör ner 3/4 dl japansk soja och finstrimlad rödlök.

    7. 7.

      Strö grovhackade blad från 1 kruka mynta över egg fried rice. Servera direkt med syrliga morötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?