Edamamebönor med citronette och parmesan

Edamamebönor med citronette och parmesan

Av: / Foto: Annika Broman
15 min
4 portioner
Om du inte provat edamamebönor (eller asiatiska sojabönor som de också kallas) innan har du något trevligt att se fram emot. Citronette är en syrlig dressing.
Fler recept på:
Japansk mat, Sallad, Bönor, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 400 g edamamebönor (säljs i frysdisken)
    2. 50 g rucolasallad
    3. 2 msk finhackad färsk mynta
    4. 50 g hyvlad parmesan
  1. Citronette

    1. 1 st citron
    2. 3 msk olivolja
    3. 1/2 tsk honung
    4. salt och peppar.

Gör så här

    1. 1.

      Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 5 min. Häll bort vattnet och låt bönorna svalna något.

    2. 2.

      Blanda dem med rucolasallad och mynta på ett fat. Strö över parmesan.

    3. 3.

      Citronette: Blanda finrivet skal från 1/2 citron, olivolja, 1 msk pressad citron, honung, salt och peppar.

    4. 4.

      Häll citronetten över salladen.

Fler recept på:
Japansk mat, Sallad, Bönor, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?