Eat your greens med ingefärspicklade grönsaker, morötter och rödbetshummus

Eat your greens med ingefärspicklade grönsaker, morötter och rödbetshummus

Av:
4 port
Veg
Annons

Ingredienser

  1. Picklade morötter

    1. 4 dl morötter
    2. 2 cm ingefära
    3. 1/2 dl ättika
    4. 1/2 dl socker
    5. 1 1/2 dl vatten
  2. Rödbetshummus

    1. 40 g sesamfrö
    2. 1/4 dl rapsolja
    3. 2 rödbetor, kokta
    4. 200 g kikärtor
    5. 1 vitlöksklyfta
    6. 1/2 citron, saften
  3. Örtvinägrett

    1. 1 1/2 dl olivolja
    2. 1 knippe persilja
    3. 1 knippe basilka
    4. 1 knippe timjan
    5. 1/4 citron, saften
    6. 1/2 paprika, grön
    7. 1 tsk honung
    8. 1 tsk dijonsenap
    9. 3/4 dl vatten
    10. salt
    11. peppar
  4. Sallad

    1. 2 dl quinoa, kokt
    2. 2 avokado, skivad
    3. 1 bukett broccoli
    4. 1/2 gurka, strimlad
    5. 1 dl pumpa/solros
    6. blandsallad

Gör så här

    1. 1.

      Picklade morötter: Koka upp lag på ättika, socker, vatten och ingefära. Ställ kallt och låt morötter ligga i lagen minst 30 min innan servering (kan förvaras ca 5 dagar i kyl).

    2. 2.

      Hummus: Rosta sesamfrön i torr panna. Mixa med rapsolja till en röra. Mixa med rödbetor, kikärtor, vitlök och citronsaft till en slät crème.

    3. 3.

      Vinägrett: Mixa allt och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Servering: Skölj salladen och lägg på fat. Fördela quinoa, avokado, morötter och gurka över. Dela broccolin i mindre bitar och strö över tillsammans med solros- och pumpafrö. Klicka över hummusen och servera med vinägretten vid sidan av.

Är innehållet i detta recept olämpligt?