Easy Blueberry Muffins (METER)

Easy Blueberry Muffins (METER)

Av:
50 min
12 Muffins
Går att göra veganska och / eller med andra smaksättningar. Om veganska muffinsar önskas, ersätt äggen med 1 dl Äppelmos och 1 tsk Bakpulver. Addera sedan till smeten som vanliga ägg.
Annons

Ingredienser

  1. Bas

    1. 115 g rumsvarmt smör
    2. 200 g strösocker
    3. 2 stora ägg
    4. 2 tsk vaniljpulver
    5. 120 g gräddfil
    6. 1,2 dl mjölk
  2. Torra ingredienser

    1. 250 g "fluffat" mjöl
    2. 2 tsk bakpulver
    3. 0,5 tsk salt
  3. Smaksättning

    1. 150 g frysta blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen, varmluft till 220C. Förbered muffinsformen.

    2. 2.

      I en stor skål, eller skål till köksassistent, bearbeta smöret och sockret i 4-5 minuter, tills en fluffig, krämig massa.

    3. 3.

      Addera äggen och vispa

    4. 4.

      Addera vaniljen och vispa

    5. 5.

      Blanda i gräddfilen och mjölken

    6. 6.

      I en annan mindre skål, blanda ihop det fluffade mjölet, bakpulvret och saltet. (Samt ev. smaksättning).

    7. 7.

      Addera de torra ingredienserna till den våta smetbasen

    8. 8.

      Vid blåbår, vänd i dem nu i smeten, direkt från frysen!

    9. 9.

      Fördela muffinssmeten i formarna, grädda i ugnen (220C) i 5 minuter. Utan att öppna ugnsluckan, sänk temperaturen till 190C och grädda i 17 minuter.

    10. 10.

      Låt svalna i typ 10 minuter på ett ställ

Är innehållet i detta recept olämpligt?