East african chapati

East african chapati

Av:
80 min
8 st
Annons

Ingredienser

    1. 3,6 dl mjöl
    2. 0,5 tsk salt
    3. 0,5 tsk socker
    4. varmt/ljummet vatten/mjölk
    5. olja
    6. extra mjöl för bakning
    7. extra olja för tillagning

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl, salt och socker i en skål.

    2. 2.

      Tillsätt olja ca 2 msk och blanda runt.

    3. 3.

      Häll sedan i vattnet lite i taget beroende på degens texture.

    4. 4.

      När degen är halvkletig lägg ut sen på en mjölad yta och knåda tills den blivit slät. (Om fingrarna fastnar i degen ta lite olja på händerna/tillsätt mjöl om de behövs)

    5. 5.

      Låt sedan degen vila ca 30 min under handduk och med en yta av lite olja.

    6. 6.

      Dela upp degen i 8 delar och forma till små bollar, kavla sedan ut varje boll till en platta och pensla lite olja på.

    7. 7.

      Rulla sedan varje insmord platta till en lång smal slinga. Forma sedan slingan som en kanelbulle och kavla ut platt. (upprepa med alla delar, gör dom inte för tunna eller för tjocka).

    8. 8.

      Värm en ren panna och lägg i chapatin, när den börjar lyfta och fyllas med luft (efter ca 30-40 sekunder) vänd på den och pressa ner så den tillagas jämnt på båda sidor.

    9. 9.

      Droppa olja på vardera sidor och vänd fram o tillbaka på chapatin tills den fått fin färg och bruna "fläckar".

    10. 10.

      Servera direkt!

Är innehållet i detta recept olämpligt?