Durrafrallor

Durrafrallor

Av:
120 min
20 st
Kan varieras med valfri smaksättning. Blir ca. 18 - 20 st.
Annons

Ingredienser

    1. 25 gr Jäst
    2. 8 dl Fingervarmt vatten
    3. 1/2 dl Olivolja
    4. 2 tsk Salt
    5. 500 gr Durramjöl
    6. 40 gr Fiberhusk

Gör så här

    1. 1.

      Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivoljan.

    2. 2.

      Mät upp och blanda fiberhusa, durramjöl och salt. Tillsätt eventuell krydda för smaksättning.

    3. 3.

      Blanda ner i degvätskan och vispa/ blanda tills smeten blir klibbig.

    4. 4.

      Låt degen svälla i 5-10 minuter och förbered under tiden en plåt med bakplåtspapper.

    5. 5.

      Forma frallorna med fuktade händer och placera ut på plåten. Pudra med lite mjöl.

    6. 6.

      Låt jäsa i 60 min. Sätt ugnen på 100°C.

    7. 7.

      Grädda frallorna i ca. 60 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?